Crescendo CVO

Centrum voor volwassenenonderwijs

SEARCH

Lezing over diversiteit in het bedrijfsleven: Ondernemers met een migratieachtergrond

Datum

dinsdag 20 november 2018

Adres

Crescendo CVO
Vaartdijk 86
2800 Mechelen

"Diversiteit in het bedrijfsleven: Ondernemers met een migratieachtergrond"

Lezing door Güler Turan

Yilmaz Özcan is oprichter en CEO van EMS International. Deze Vlaming van zestig heeft Turkse roots en is een succesvolle ondernemer in Vlaanderen. Succesverhalen over ondernemers met buitenlandse roots in Vlaanderen zijn er wel meer, maar hun story blijft vaak onder de oppervlakte.

In Baanbrekers vertelt Güler Turan het verhaal van Yilmaz Özcan en andere succesvolle ondernemers met een migratieachtergrond. De ondernemers komen uit heel de wereld, van India tot Brazilië. Zij bewijzen dat je met passie, inzet en talent een bedrijf kunt oprichten en laten bloeien. Maar hun ondernemersverhaal laat ook zien welke struikelblokken ze op hun weg vinden, discriminatie inbegrepen.

Güler Turan is een juriste, gespecialiseerd in ondernemingsrecht. Twaalf jaar lang had ze haar eigen advocatenkantoor. Sedert 2006 bouwt ze aan een politieke loopbaan, onder andere als Vlaams parlementslid. Ze toont een grote interesse voor werk en economie en ijvert voor de belangen van ondernemers, onder andere de vrouwelijke, jonge en oudere en deze met migratieachtergrond. Dat ze net een boek over ondernemers met buitenlandse roots schreef, is dus zeker geen toeval.

Crescendo CVO nodigt haar uit om een beeld te schetsen van deze ondernemers met een migratieachtergrond in Vlaanderen en haar visie te geven op het beleid dat voor deze groep gevoerd zou moeten worden en op de initiatieven die de samenleving kan nemen om het ondernemen te stimuleren.

Het publiek maakt ook kennis met een ondernemer met buitenlandse roots, die zijn ervaringen als starter komt toelichten. Informatie over waar en door wie je als startende (jonge, oudere, niet-autochtone) bedrijfsleider geholpen en ondersteund kunt worden, rond het programma af.


Wil je deze presentatie bijwonen? Dat kan kosteloos. Schrijf je dan wel uiterlijk op vrijdag 16 november in bij daniel.coninckx@cvo-crescendo.be

Naar boven