Crescendo CVO

Centrum voor volwassenenonderwijs

SEARCH

Cursist start eigen onderneming na opleiding bij Crescendo CVO

Koff Label logo

Jasper Symons is een creatieve cursist uit de opleiding Accessoires. Jasper heeft grootse plannen, want binnenkort brengt hij zijn ontwerpen op de markt. Met zijn eigen onderneming, The Koff Label, verkoopt Jasper originele handtassen en rugzakken, volledig gemaakt uit ananasleer.

Jasper werkte meer dan twee jaar aan zijn idee en nu is de grote start eindelijk in zicht. “Ik heb altijd een passie gehad voor het maken van accessoires”, vertelt hij. “Mijn vader maakt kantoormeubilair van gerecycleerde petflessen. Daaruit haalde ik de inspiratie om zelf met gerecycleerde stoffen een eigen lijn te beginnen”.

Als eerste producten koos Jasper voor rugzakken en handtassen gemaakt uit ananasleer. “Dat soort materiaal ziet er uiteraard leerachtig uit maar ook wat verkreukeld. Het is een mooie gladde stof die ook waterbestendig is”. Jasper werkt samen met een designer die eerder al ontwerpen maakte voor tassen en duffelbags. “De bedoeling is om deze ontwerpen nu verder uit te werken tot prototypes. Daarom volg ik ook les bij Crescendo CVO. Zodat ik alles onder de knie krijg en zelf weet hoe ik zo’n tas maak”.

Jasper Symons
Jasper Symons

Nog voor de lessen begonnen, ontwikkelde Jasper al een eerste prototype van een rugzak. “Maar ik kon dat helaas nog niet zelf”, legt hij uit. “Ik moest daarvoor eerst wat ervaring achter de stikmachine krijgen. Er komt veel kijken bij het maken van een rugzak. En dankzij de cursus weet ik wat ik kan verbeteren aan de afwerkingen, de details en de stevigheid van de tassen. Drie maanden geleden kon ik niet stikken en nu maak ik zelf mijn eigen hoesjes”!

The Koff Label wil in januari 2019 een eerste productlijn lanceren. De producten zullen te koop zijn via verschillende webshops. “we willen blijven groeien en nieuwe dingen proberen. Bijvoorbeeld door elk seizoen met een nieuwe designer een nieuwe tas uit te brengen”.

Verwacht je ook aan andere producten, zoals hoeden uit nieuwe soorten materialen. “We willen graag bekendstaan als een merk dat goede designers samenbrengt met knappe ecologische materialen”.

Jasper heeft zijn opleiding bij Crescendo CVO ook al aangeraden aan een aantal vrienden. Hij vindt het de ideale cursus voor creatievelingen, zeker nu steeds meer mensen hun eigen kleding willen maken. “Zelf iets maken dat je kan dragen, dat is echt knap”.


Ben jij benieuwd naar alles wat The Koff Label te bieden heeft? Bezoek dan snel de website.
Schuilt er in jou ook een creatieve ondernemer? Leer zelf je eigen kleding maken met één van onze vele mode-opleidingen.

Naar boven