Crescendo CVO

Centrum voor volwassenenonderwijs

SEARCH

Dag van de Ambachten 2017

Dag van de Ambachten 2017

Kom op zondag 26 november 2017 tussen 10u en 16u onze ambachten ontdekken in onze ateliers.

 

Er zijn doorlopend demonstraties met een hapje en een drankje.

De toegang is gratis. 

Crescendo CVO
Vaartdijk 86, 2800 Mechelen

Route en bereikbaarheid


Meubelmaker

Houtatelier (gelijkvloers)

In het houtatelier demonstreert Ward Demesmaeker hoe je een bijroltafeltje maakt voor in de keuken. Alle fases passeren doorlopend de revue: werkvoorbereiding, montage van het korpus en de montage van de lades.

Ward Demesmaeker (°1963)

Ward Demesmaeker is als gediplomeerd meubelmaker fulltime met interieurbouw en meubelmaken bezig, zowel als zelfstandig vakman als leerkracht in het volwas-senenonderwijs.

www.warddemesmaeker.be

Lasser

Lasatelier (2de verdieping)

Koen Lauwers creëert een metalen luifel waarin hij verschillende las- en smeedbare elementen verwerkt. Hij toont hoe je sierlijk krulornamenten maakt en bouwt een metalen vuurmand.

Koen Lauwers (°1964)

In 1997 begon Koen Lauwers als hobbyist metaalbewerker-lasser. Ondertussen is zijn zaak uitgegroeid tot een bouw-smederij met mooie realisaties, waaronder een smeedijzeren brug in het Casinopark te Sint-Niklaas. Hiermee won hij de eerste prijs van de prestigieuze wedstrijd “Het Gouden Aambeeld”.

www.bouwsmederij-lauwers.be

Natuursteenbewerker

Steenatelier (gelijkvloers)

Filip Martin geeft doorlopend een demonstratie letterkappen in natuur-steen: letters overzetten op steen, uitkappen en inschilderen.

Filip Martin (°1959)

Studeerde Germaanse filologie en werkte 25 jaar als copywriter, scenarioschrijver, regisseur en documentaire filmmaker. Hij maakte een bewuste carrièreswitch: nu werkt hij voltijds als letterkapper-natuursteenbewerker en heeft een eigen bedrijf en atelier in St-Kruis Winkel (Gent haven).

www.letterkappers.be

 

Naar boven