Crescendo CVO

Centrum voor volwassenenonderwijs

SEARCH

Integratieweek: Nederlands proeven in technische opleidingen

Tijdens de integratieweek van 21 tot 27 november 2016 geven de vakleerkrachten van hout, steenkappen, koken en mode proeflessen aan cursisten Nederlands voor anderstaligen (NT2). Dit is een gelegenheid voor de cursisten om het Nederlands te oefenen buiten het klaslokaal en een unieke kans om van een technishe opleiding te proeven. Het succes van deze lessen bewijst dat je niet perfect Nederlandstalig moet zijn om een technische opleiding te volgen.

In de proefles Hout maken cursisten een eigen wierookrekje. Bij de Steenkappers beitelen ze de letters van hun naam in steen en wie voor Mode kiest, gaat naar huis met een zelfgemaakt toiletzakje. De cursisten leren omgaan met instructies, stellen vragen en discussiëren over de beste manier om iets te maken. Ook ontdekken ze wat ‘drevels’ en ‘drukknopen’ zijn, woorden die anders nooit aan bod komen in de les Nederlands.

Onze leraars Koken maken met hun proevers een menu uit het befaamde receptenboek van Julia Child. Deze beroemde tv-kok inspireert hen in deze Week van de Smaak. De cursisten leren niet alleen een heerlijk menu maken, maar delen ook recepten uit de tijd van hun grootmoeder en praten over de veranderingen in de keuken door de jaren heen. Na de les schuift iedereen aan aan tafel om 'de smaak van toen' te ontdekken. Nederlands leren smaakte nog nooit zo lekker.

Met heel veel dank aan Ward, Lut, Lutgarde, Yasmine, Luc en Danny, onze fantastische vakdocenten die zich vrijwillig inzetten om deze proeflessen met veel enthousiasme te geven!

Check zeker ook de facebookpagina voor de sfeerbeelden https://www.facebook.com/CVO.Crescendo

 

Naar boven