Crescendo CVO

Centrum voor volwassenenonderwijs

SEARCH

Klasondersteuning in de gevangenis van Mechelen

Mechelen, 01/10/2015 - Voor het derde jaar op rij zorgt CVO Crescendo voor klasondersteuning in de gevangenis van Mechelen.  Stagiairs uit de Specifieke Lerarenopleiding (SLO) begeleiden de gedetineerden tijdens de lessen Frans en Bedrijfsbeheer.

“CVO Crescendo geeft al jaren les in de gevangenis, maar een gevangenis is geen school. In die omgeving lesgeven vraagt dan ook veel van je pedagogische kwaliteiten”, zegt opleidingscoördinator Els Tanghe, “De Specifieke Lerarenopleiding erbij betrekken was dan ook een logische stap.”

In een stage van een half jaar nemen de cursisten uit de Specifieke Lerarenopleiding  begeleiding van de cursisten uit handen van de leerkracht. Claire Van den Bogaert liep vorig jaar stage in het project: “In de gevangenis zitten hoogopgeleiden en laaggeschoolden in dezelfde klas. De docent kan tijdens de les niet altijd voldoende aandacht besteden aan de persoonlijke noden van de cursisten. De klasondersteuning maakte het werken voor de docent iets makkelijker en voor mij was het een heel bijzondere en verrijkende ervaring.”

“Het is een uniek gelegenheid voor onze cursisten om het lesgeven uit te proberen in een totaal andere context,” zegt Els Tanghe, “Dit is echt een meerwaarde voor onze cursisten en we zetten het project ook dit schooljaar verder.”

enlightened Lees meer over de Specifieke Lerarenopleiding

Naar boven