Image

Een unieke opleiding!

CVO Crescendo is het enige centrum voor volwassenenonderwijs in Vlaanderen waar de opleiding "Natuursteenbewerker" aangeboden wordt. In deze opleiding word je vertrouwd gemaakt met verschillende soorten natuursteen en leer je stap voor stap de manuele en machinale technieken van steenhouwerij. Beheers je de basistechnieken, dan stippel je met de lesgever een gepersonaliseerd traject uit. Het houwen van natuursteen is één van de oudste kunstambachten met toekomst. Het is een beroep dat tewerkstelling verzekert in de bouwsector voor het restaureren van oude en verfraaien van nieuwe gebouwen en monumenten. Deze opleiding staat ook open voor hobbyisten voor het aanleren van steenhouwerij , kappen van letters, ornament en beeldhouwwerk. De uitwisseling van kennis en ervaring tussen de cursisten vormt een meerwaarde in deze opleiding.

WAAR

Mechelen campus Vaartdijk

CONTACT

Cindy Moons (secretariaat Mechelen)
cindy.moons@crescendo-cvo.be

CERTIFICAAT

 Je ontvangt een deelcertificaat als je geslaagd bent voor de module.

Een modulair aanbod op jouw maat

Crescendo CVO biedt verschillende modules op maat aan. Of je nu een absolute beginner of juist helemaal ervaren bent, we hebben voor jou de ideale module. Deze modules worden gegeven door gedreven leerkrachten die jou alle kneepjes van het vak leren. Neem dus gerust een kijkje en kies de module die bij jou past!

Image

Deze thema's komen aan bod

Basisvaardigheden
Je verwerft basisvaardigheden en basiskennis .

Natuursteensoorten
Je raakt vertrouwd met verschillende soorten natuursteen.

Manuele technieken
Je leert technieken om manueel natuursteen te bewerken.

Machinale technieken
Je leert technieken om machinaal natuursteen te bewerken.

Eigen project
Je stippelt samen met je lesgever een gepersonaliseerd traject uit.

Image

JOUW TOEKOMST!

Nog niet klaar met studeren?

Deze opleiding kan aangevuld worden met een heleboel leuke vervolgopleidingen.

Graag je ambachtelijke vaardigheden uitbreiden? Crescendo CVO tovert je om tot een echte Vakman houtsnijwerk!
Volg een opleiding Ondernemerschap of Polyvalent verkoper om met je eigen creaties een zaak te starten!

Carrièremogelijkheden

Bij Crescendo CVO staat jouw toekomst centraal.

Het  houwen van natuursteen is  één van de oudste kunstambachten met toekomst. Het is een beroep dat tewerkstelling verzekert in de bouwsector voor het restaureren van oude en verfraaien van nieuwe gebouwen en monumenten.

Liever iets anders?

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy

[cs_content_seo]#mc_embed_signup{background:#4C5553; clear:left; font:14px calibri; width:100%;} /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */ SNEL NAAR OpleidingenInschrijvenVoor de cursistCrescendo CVOContact   FAQKwaliteitsontwikkelingPersVacaturesSmartschool VESTIGINGEN Baal DuisburgEverbergHeist-op-den-bergHoeilaartKeerbergenKraainemLier Mechelen Overijse Sterrebeek Tervuren Tremelo Vilvoorde Wezembeek-Oppem Zaventem Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy[/cs_content_seo]