Image

Een opleiding met veel potentieel

De monteur in centrale verwarming monteert, legt aan, plaatst de installatie op de bouwplaatsen. Het werk van een monteur van centrale verwarmingsinstallaties omvat een aantal voorbereidende taken zoals het transport en het stockeren van materieel, het doorboren van muren en vloeren, enz. Het lezen van plannen en het organiseren van het werk zijn ook onderdelen van zijn taak. Het bewerken en leggen van de leidingen vormen de hoofdmoot van het monteurswerk. Hierna kan overgegaan worden tot het monteren en aansluiten van de verschillende toestellen (ketel, brandstoftank, verwarmingslichamen, leidingtoebehoren, ventilatiesysteem.

WAAR

Keerbergen campus Technisch Atheneum

CONTACT

Cindy Moons (secretariaat Mechelen)
cindy.moons@crescendo-cvo.be


CERTIFICAAT

Je ontvangt voor elke module een deelcertificaat als je hiervoor geslaagd bent, die leiden tot het certificaat van de opleiding. Combineer je de opleiding Monteur centrale verwarming met de opleiding Loodgieter én de opleiding Aanvullende algemene vorming dan kan je je diploma secundair onderwijs behalen.

Een modulair aanbod op jouw maat

Crescendo CVO biedt verschillende modules op maat aan. Of je nu een absolute beginner of juist helemaal ervaren bent, we hebben voor jou de ideale module. Deze modules worden gegeven door gedreven leerkrachten die jou alle kneepjes van het vak leren. Neem dus gerust een kijkje en kies de module die bij jou past!

De opleiding Monteur centrale verwarming wordt georganiseerd op 1,5 schooljaar en bestaat uit 7 modules. Te samen tellen zij 360 lestijden, waarvan 76 lestijden theorie en 284 lestijden praktijk. De theorie wordt zo veel mogelijk geïntegreerd in de praktijk.

Image

Deze thema's komen aan bod

Basis lassen en installaties
Je leert de basis van de meest voorkomende las- en soldeerprocédés en de basis om buizen uit staal en koper voor de aanvoer van vloeistoffen en gassen, te bewerken.

Gastoestellen
Je leert buizen voor petroleumgas- en aardgasleidingen buigen en verbinden.

Centrale verwarmingsleidingen en -lichamen
Je leert buizen in staal, koper, VPE en meerlagenbuizen buigen en verbinden en deze aansluiten aan verwarmingslichamen.

Luchtkanalen en ventilatie
Je leert luchtkanalen en luchtroosters van ventilatiesystemen monteren en plaatsen en leer je ook ventilatie-units plaatsen en aansluiten.

Centrale verwarmingsketels
Je leert warmtegeneratoren (ketels) en toebehoren aan de verwarmingsinstallatie, het rookgaskanaal en de verschillende nutsleidingen plaatsen en aansluiten.

JOUW TOEKOMST!

Nog niet klaar met studeren?

Deze opleiding kan aangevuld worden met een heleboel leuke vervolgopleidingen.

Na de opleiding Monteur centrale verwarming kan je doorstromen naar de opleiding Loodgieter. De certificaten Monteur centrale verwarming en Loodgieter leiden in combinatie met het certificaat AAV (Aanvullende algemene vorming) tot het diploma secundair onderwijs.

Carrièremogelijkheden

Bij Crescendo CVO staat jouw toekomst centraal. Deze opleiding biedt je een mooi toekomstperspectief:

Wil je snel werk vinden? Dan richt je best je pijlen op jobs die goed in de markt liggen. Er zijn heel wat functies waar altijd vraag naar is: knelpuntberoepen. Het beroep van Monteur centrale verwarming is er één van! Je kan terecht in een loodgieter bedrijf, bij overheidsinstanties, in scheepsbouw of vliegtuigbouwbedrijven, bij openbare nutsbedrijven.
Wil je je vestigen als zelfstandige? Met voldoende training en ervaring kan je je eigen onderneming starten. Combineer dan je opleiding met Ondernemerschap.

Liever iets anders?

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy

[cs_content_seo]#mc_embed_signup{background:#4C5553; clear:left; font:14px calibri; width:100%;} /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */ SNEL NAAR OpleidingenInschrijvenVoor de cursistCrescendo CVOContact   FAQKwaliteitsontwikkelingPersVacaturesSmartschool VESTIGINGEN Baal DuisburgEverbergHeist-op-den-bergHoeilaartKeerbergenKraainemLier Mechelen Overijse Sterrebeek Tervuren Tremelo Vilvoorde Wezembeek-Oppem Zaventem Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy[/cs_content_seo]