Cursisten getuigen over de les Nederlands

Cursisten in het volwassenenonderwijs volgen hun lessen om verschillende redenen. De opleidingen kunnen een hobby leuker maken, nieuwe carrièrekansen creëren en soms zelfs levens veranderen. Eén van de opleidingen die elk jaar levens blijft veranderen is Nederlands voor anderstaligen. Zo getuigen de cursisten.

De opleiding ‘Nederlands voor anderstaligen’ of kortweg ‘NT2’ trekt elk jaar duizenden cursisten. Ze kunnen er de taal leren om makkelijker hun draai te vinden in de Vlaamse maatschappij. De cursisten zijn zeer positief over de cursus: “Deze cursus is een unieke kans om goed Nederlands te spreken en te schrijven,” zegt Khadija Hadi, “voor mij was het een onmogelijke droom die ik kon realiseren. We moeten dankbaar zijn dat we deze lessen kunnen volgen. Ik heb heel veel geleerd en vind het een eer om mijn mening met anderen te delen.”

Nederlands is geen makkelijke taal om te leren als je het niet beheerst van een jonge leeftijd. Daarom kan je als cursist bij Crescendo CVO beginnen vanaf niveau 1 en word je stapsgewijs begeleid doorheen je traject. Je kan NT2 volgen in zo goed als alle vestigingen, van Mechelen tot Tervuren, van Heist-op-den-Berg tot Boom.

In de lessen komt een heleboel onderwerpen aan bod. Dat valt in de smaak bij cursist Nicoleta Radu: “De cursus is een heel leuk initiatief omdat de studenten veel extra nieuwe dingen over het Nederlands bijleren. We zien verschillende thema’s met veel woordenschat en maken oefeningen op spelling en grammatica.”

Een andere tevreden cursist, Ruby Willems, spreekt vol lof over haar leerkracht: “De lessen worden gegeven door een ervaren leerkracht.” vertelt ze ons, “Ze gebruikt gediversifieerd materiaal waardoor de lessen extra boeiend zijn. Grammatica en taalnauwkeurigheid blijven daarbij een belangrijk punt. Op woensdagavond kan ik op mijn eigen tempo de wekelijkse afstandstaak maken. Daarbij gebruik ik verschillende referentiewerken. Zo leer ik zelfstandig mijn taal te controleren en te corrigeren. In deze cursus begeleid de leerkracht je persoonlijk en word je permanent geëvalueerd.”

NT2 is een opleiding die zich blijft uitbreiden en aanpassen aan de noden van de maatschappij. De cursisten komen van overal en beginnen vaak met weinig of geen voorkennis. Heb je wel al voorkennis, dan kan je starten op een hoger niveau. Crescendo CVO biedt gevarieerde en sfeervolle lessen met een team van dynamische en ervaren leraren. Tot binnenkort!

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy

[cs_content_seo]#mc_embed_signup{background:#4C5553; clear:left; font:14px calibri; width:100%;} /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */ SNEL NAAR OpleidingenInschrijvenVoor de cursistCrescendo CVOContact   FAQKwaliteitsontwikkelingPersVacaturesSmartschool VESTIGINGEN Baal DuisburgEverbergHeist-op-den-bergHoeilaartKeerbergenKraainemLier Mechelen Overijse Sterrebeek Tervuren Tremelo Vilvoorde Wezembeek-Oppem Zaventem Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy[/cs_content_seo]