Sint-Lukas studenten bezoeken les Natuursteenbewerker

Crescendo CVO kreeg onlangs bezoek van enkele studenten van het Sint-Lukas Kunsthumaniora in Brussel. Hun bezoek aan onze lessen Natuursteenbewerker maakte deel uit van hun projectdagen. Tijdens de lessen kregen ze persoonlijke begeleiding van de leerkrachten om hun eigen beelden te maken. Sommigen maakten meteen iets uit steen, anderen boetseerden een houten mal.

Onze bezoekers kozen tijdens hun projectdagen voor een creatieve uitdaging. Ze kregen twee dagen de tijd om een zelfontworpen beeldje uit te werken in steen of hout. Niet gemakkelijk, sinds het voor de meesten de eerste keer was dat ze dit probeerden. Niettemin waren ze enthousiast en klaar voor de opdracht. Elk met een uniek idee.

“Ik maak een klein mannetje uit steen,” vertelt studente Janti. “Het is moeilijker dan ik dacht want ik heb dit nog nooit gedaan. En het is heel fysiek. Constant met je handen blijven slaan is vermoeiend.”

"Het is niet echt iets dat ik zomaar thuis kan doen. Ik zag dit als een ‘once in a lifetime chance’.” zegt student Sylvia

Sylvia was ook blij met haar keuze. “Het is supertof, echt waar. Ik heb overal pijn, maar het is het echt waard.”. Zij werkte aan een beeldje van een huis uit hout. “Ik wil dit al lang eens proberen. Het is niet echt iets dat ik zomaar thuis kan doen. Ik zag dit als een ‘once in a lifetime chance’.”

Andere studenten besloten om iets artistieker te maken. Kazalina werkte aan een houten beeldje van een vrouw. “Ik vind de vorm van het lichaam heel interessant. Ik hou me soms bezig met dergelijke verschillende vormen te tekenen. Een vrouw met vorm vind ik echt mooi. 
Dit project is een kans om mijn tekeningen een echte vorm te geven.”

Verder kregen we ook het beeldje van Wout te zien. Hij maakte het gezicht van het beroemde schilderij ‘De Schreeuw’. “Ik wil na mijn studies verder in houtbewerking. Maar dan liever als meubelmaker. Dit project is wel een leuke voorbereiding.”

Sommige studenten wilden hun vaardigheden oefenen, anderen zagen dit als een kans om te experimenteren. Ze hadden allemaal evenveel enthousiasme. We zijn blij dat we ze mochten ontvangen en begeleiden!

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@cvo-crescendo.be | +32 15 41 30 45 | © 2019 Crescendo CVO - Privacy