Elke dag “Dag van de Ondernemer” bij Crescendo CVO.

Op 22 november is het Dag van de Ondernemer. Bij Crescendo CVO kan jong en oud terecht voor de praktijkgerichte opleiding Ondernemerschap in Mechelen. Na een succesvolle opstart in september zet Crescendo CVO de opleiding Ondernemerschap nu ook voor jongeren in de kijker. En goed nieuws: deze is gratis voor leerplichtige jongeren onder 18 jaar.

UNIZO organiseerde de Dag van de Ondernemer voor het eerst naar aanleiding van de 'Global Entrepreneurship Week', een wereldwijde campagne om ondernemerschap te promoten. Met deze campagne wil UNIZO verduidelijken dat ondernemers een onmisbaar onderdeel zijn van onze economie.

De nieuwe opleiding Ondernemerschap vormt een alternatief voor het vroegere Bedrijfsbeheer dat niet langer verplicht is in Vlaanderen om een zaak te starten. Maar erg gevarieerde modules belichten alle aspecten van goed ondernemerschap. Voor deze opleiding werkt Crescendo CVO ook samen met MicroStart en de Stad Mechelen. Dankzij MicroStart kunnen cursisten een beroep doen op een bedrijfsleider of expert met veel ervaring die de jonge starters stap voor stap coacht. Stad Mechelen laat de cursisten kennismaken met het brede ondernemersnetwerk in de regio.

“Ondernemen zit in de lift en dat willen wij maar al te graag aanmoedigen. In Crescendo CVO bruist het van talentvolle cursisten. Of het nu gaat om een handige fietshersteller of een creatieve hoedenmaker; wie zelfstandig wil worden kan met een opleiding Ondernemerschap zelfverzekerd aan de slag,” zegt Marleen Mast.

"Of het nu gaat om een handige fietshersteller of een creatieve hoedenmaker; wie zelfstandig wil worden kan met een opleiding Ondernemerschap zelfverzekerd aan de slag”, zegt Marleen Mast, directeur van Crescendo CVO.

“Op de dag van de Ondernemer staan we dan ook stil bij al het talent dat hier dag in dag uit rondloopt. We willen dat talent naar de buitenwereld brengen en onze cursisten aanmoedigen om met hun creaties zelfstandig aan de slag te gaan,” zegt Marleen Mast.

Ook de Vlaamse Regering wil jong ondernemerschap stimuleren door de financiële drempel weg te nemen. Concreet kunnen leerlingen in de derde graad secundair, leerlingen uit het deeltijds onderwijs en leerlingen uit duaal leren onder de 18 jaar de opleiding aan een centrum voor volwassenenonderwijs gratis volgen. In Mechelen is dit in Crescendo CVO.

“Ondernemen is van alle leeftijden. De Vlaamse regering stimuleert jonge ondernemers financieel. Wij springen op die kar door een aangepaste cursus voor jongeren aan te bieden,” zegt Marleen Mast.

De lessen starten begin februari en duren twee semesters. Eén avond per week volgt de cursist les op de campus. Een deel van de lessen volgt de cursist in afstandsonderwijs .

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met directeur Marleen Mast, Tel 015 41 30 45

Crescendo CVO is een centrum van GO! scholengroep 5. Scholengroep 5 is met 13.000 leerlingen, 9000 cursisten volwassenenonderwijs en 35 instellingen een van de grootste GO! scholengroepen van het land. De groep verenigt de scholen van het GO! onderwijs in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. De algemeen directeur van Scholengroep 5 is Geert Van Hoof.

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy

[cs_content_seo]#mc_embed_signup{background:#4C5553; clear:left; font:14px calibri; width:100%;} /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */ SNEL NAAR OpleidingenInschrijvenVoor de cursistCrescendo CVOContact   FAQKwaliteitsontwikkelingPersVacaturesSmartschool VESTIGINGEN Baal DuisburgEverbergHeist-op-den-bergHoeilaartKeerbergenKraainemLier Mechelen Overijse Sterrebeek Tervuren Tremelo Vilvoorde Wezembeek-Oppem Zaventem Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy[/cs_content_seo]