Nieuwe opleiding bereidt je maximaal voor op een job in de uitvaartsector.

Iedereen die een dierbare heeft verloren, weet hoe belangrijk hij is: de uitvaartmedewerker die je tijdens die moeilijk periode bijstaat. “Nabestaanden doen beroep op gespecialiseerde ondernemingen om de uitvaart te regelen. Ze willen dat dit met veel zorg en foutloos verloopt. Maar daar komt heel wat bij kijken. Onze nieuwe opleiding bereidt je maximaal voor op die onmisbare job in de uitvaartsector”, zegt Marleen Mast, directeur van het centrum voor volwassenenonderwijs Crescendo CVO in Mechelen. De nieuwe opleiding Uitvaartassistent/Uitvaartmedewerker duurt twee semesters en bestaat uit zes modules. De lessen gaan door op maandagavond in Crescendo CVO, Vaartdijk 86 in Mechelen. Inschrijven kan nog tot midden oktober. Meer info op www.crescendo-cvo.be

De nieuwe opleiding bestaat uit twee semesters die met een deelcertificaat af te ronden zijn. Na één semester ben je Uitvaartmedewerker en na het tweede semester ben je Uitvaartassistent. Wie nog verder wil, kan zich specialiseren tot Uitvaartmanager.

In diverse modules leer je alles over het contact met de nabestaanden en hoe je tegemoet kan komen aan hun wensen. Ook aangifte doen van het overlijden, het vervoer van de overledene, de lichaamsverzorging, het kisten en het dragen van de kist of de crematie, het rouwdrukwerk, de uitvaartceremonie, … komen aan bod.

"Crescendo CVO garandeert kwaliteit en professionaliteit door samen te werken met experten uit het vakgebied.“, zegt Marleen Mast, directeur van Crescendo CVO.

“Crescendo CVO garandeert kwaliteit en professionaliteit door samen te werken met experten uit het vakgebied. Hun jarenlange praktijkervaring is een absolute meerwaarde. Zo is bijvoorbeeld de algemeen directeur van het crematorium Hofheide, Jacques Roggen, aan de opleiding verbonden als stagebegeleider. Tom Wustenberghs, algemeen directeur van crematorium Pontes, is dan weer een van de lesgevers.”

Crescendo CVO werkt voor deze opleiding samen met de Uitvaartunie (de vertegenwoordiging van alle uitvaart ondernemers) en Funebra (Koninklijke Federatie van Begrafenisondernemers van België).

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met directeur Marleen Mast, Tel 015 41 30 45

Crescendo CVO is een centrum van GO! scholengroep 5. Scholengroep 5 is met 13.000 leerlingen, 9000 cursisten volwassenenonderwijs en 35 instellingen een van de grootste GO! scholengroepen van het land. De groep verenigt de scholen van het GO! onderwijs in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. De algemeen directeur van Scholengroep 5 is Geert Van Hoof.

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy

[cs_content_seo]#mc_embed_signup{background:#4C5553; clear:left; font:14px calibri; width:100%;} /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */ SNEL NAAR OpleidingenInschrijvenVoor de cursistCrescendo CVOContact   FAQKwaliteitsontwikkelingPersVacaturesSmartschool VESTIGINGEN Baal DuisburgEverbergHeist-op-den-bergHoeilaartKeerbergenKraainemLier Mechelen Overijse Sterrebeek Tervuren Tremelo Vilvoorde Wezembeek-Oppem Zaventem Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy[/cs_content_seo]