Slim ondernemerschap binnen handbereik

Samen met Microstart en Stad Mechelen biedt Crescendo CVO een nieuwe opleiding Ondernemerschap aan. De opleiding ging drie dagen geleden van start. Ze bestaat uit 14 korte gevarieerde modules. Goed om weten: wie in zijn laatste of voorlaatste jaar secundair onderwijs zit, hoeft geen inschrijvingsgeld te betalen. Inschrijven kan nog tot eind september.

“Mechelen is een ondernemende regio en heeft een diverse economie. Ondernemerschap creëert welvaart en groei, het is dus belangrijk dat wij dit stimuleren. Net daarom dat we graag initiatieven als deze ondersteunen. We willen starters alle kansen geven. Het doel van de opleiding is om ondernemen als een reële en aantrekkelijke keuze te zien en de cursisten op de hoogte brengen van de organisaties en initiatieven, die hen kunnen ondersteunen”, klinkt het bij Greet Geypen, schepen van Economie in Mechelen.

“Een opleiding Ondernemerschap komt dus als geroepen”, zegt Marleen Mast, directeur van Crescendo CVO. De opleiding wordt er gegeven in de hoofdvestiging aan de Vaartdijk in Mechelen.

“De lessen worden gegeven door mensen met ruime praktijkervaring. Microstart heeft dan weer veel ervaring met coaching van startups en samen met de Stad Mechelen bieden ze de cursisten toegang tot een breed ondernemersnetwerk. Gedrieën maken we de cursisten dus niet alleen slimmer in ondernemerschap, maar zorgen we er ook voor dat ze makkelijker hun weg vinden als ondernemer in de Mechelse regio.”

"Gedrieën maken we de cursisten dus niet alleen slimmer in ondernemerschap, maar zorgen we er ook voor dat ze makkelijker hun weg vinden als ondernemer in de Mechelse regio.”, zegt Marleen Mast, directeur van Crescendo CVO.

Microstart is een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk. De organisatie heeft veel ervaring met het coachen van startende ondernemers en verleent kleine kredieten aan wie moeilijk startkapitaal vindt.

De opzet van de opleiding is laagdrempelig. In de korte gevarieerde modules komen alle aspecten van goed ondernemerschap aan bod. De cursisten komen 1 keer per week op maandagavond samen. “Die contacturen maken netwerken en interactief leren met anderen mogelijk”, zegt Marleen Mast.

De rest van de lessen verlopen online. “Iedereen legt zo de opleiding in eigen tempo af.” De opleiding wordt afgesloten met een officieel certificaat in Ondernemerschap.

Inschrijven? Inschrijven voor dit semester kan nog tot 30 september. Een tweede opleiding start in februari 2020 waarvoor men nu al kan aanmelden want het aantal deelnemers is beperkt. Meer info op www.crescendo-cvo.be

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met directeur Marleen Mast, Tel 015 41 30 45

Crescendo CVO is een centrum van GO! scholengroep 5. Scholengroep 5 is met 13.000 leerlingen, 9000 cursisten volwassenenonderwijs en 35 instellingen een van de grootste GO! scholengroepen van het land. De groep verenigt de scholen van het GO! onderwijs in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. De algemeen directeur van Scholengroep 5 is Geert Van Hoof.

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy

[cs_content_seo]#mc_embed_signup{background:#4C5553; clear:left; font:14px calibri; width:100%;} /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */ SNEL NAAR OpleidingenInschrijvenVoor de cursistCrescendo CVOContact   FAQKwaliteitsontwikkelingPersVacaturesSmartschool VESTIGINGEN Baal DuisburgEverbergHeist-op-den-bergHoeilaartKeerbergenKraainemLier Mechelen Overijse Sterrebeek Tervuren Tremelo Vilvoorde Wezembeek-Oppem Zaventem Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy[/cs_content_seo]