17 nov | Dag van de ambachten

WELKOM!

Heb je je altijd al afgevraagd wat een Marokijnbewerker juist doet? Hoe een vakman houtsnijwerk minuscule details in hout verwerkt? Op welke manier je metaal naar je hand kan zetten?

Je komt dit en veel meer te weten tijdens onze "dag van de ambachten" op 17 november in Mechelen!

Tijdens onze doorlopende demonstraties van erkende ambachtsmannen en -vrouwen word je bovendien verwend met overheerlijke hapjes van onze kookopleiding.

praktisch

Crescendo CVO 
Campus Vaartdijk
Vaartdijk 86
2800 Mechelen

Zondag
17/11/2019
van 10u tot 16u

GRATIS TOEGANG
Er zijn doorlopend demonstraties
met een hapje en een drankje.

Zin om zelf aan de slag te gaan? Ontdek hier onze ambachtsopleidingen.

Wat kun je verwachten?

decoratietechnieken
waar (eerste verdieping, lokaal 149)
wat Doorlopende demonstratie van de cursisten en de leerkracht van Imitatietechnieken: Marmer- en houtimitatie.
wanneer 10u - 16u
wie Carina vander Veken, leerkracht Schilder-decorateur en de cursisten Schilder-decorateur.

meubelmaken
waar Houtatelier (gelijkvloers, lokaal 42)
wat Doorlopende demonstratie bankwerk: het samenstellen van een modern bureau model en het maken en inpassen van een lade.
wanneer 10u - 16u
wie Ward Demesmaeker is als gediplomeerd meubelmaker fulltime met interieurbouw en meubelmaken bezig, zowel als zelfstandig vakman en als leerkracht in het volwassenenonderwijs.

www.warddemesmaeker.be

houtsnijwerk
waar Hout -en steenatelier (gelijkvloers, lokaal 63)
wat Doorlopende demonstratie van de cursisten houtsnijwerk. Ze tonen je de kneepjes van het vak.
wanneer 10u - 16u
wie Cursisten Vakman Houtsnijwerk.

lassen
waar Metaalatelier (2e verdieping, lokaal 261)
wat Doorlopende demonstratie in lastechnieken: plooien en walsen van metalen latten tot letters en lassen van een vat in inox.
wanneer 10u - 16u
wie In 1997 begon Koen Lauwers als hobbyist metaalbewerker-lasser. Ondertussen is zijn zaak uitgegroeid tot een bouw-smederij met mooie realisaties, waaronder een smeedijzeren brug in het Casinopark in Sint-Niklaas. Hiermee won hij de eerste prijs van de prestigieuze wedstrijd “Het Gouden Aambeeld”

www.bouwsmederij-lauwers.be

natuursteenbewerken
waar Steenatelier (gelijkvloers, lokaal 63)
wat Doorlopende demonstratie letterkappen in natuursteen: letters overzetten op steen, uitkappen en inschilderen.
wanneer 10u - 16u
wie Filip Martin studeerde Germaanse filologie en werkte 25 jaar als copywriter, scenarioschrijver, regisseur en documentaire filmmaker. Hij maakte een bewuste carrièreswitch: nu werkt hij voltijds als letterkapper-natuursteenbewerker en heeft een eigen bedrijf en atelier in St-Kruis Winkel (Gent haven).

www.letterkappers.be

marokijn bewerken (lederen handtassen maken)
waar Modeatelier (2e verdieping, lokaal 114)
wat Doorlopende demonstratie in ledertechnieken. Tijdens de demonstratie Accessoires in Leder wordt het gehele proces uitgelicht: van leder snijden, branden, verven tot stikken.
wanneer 10u - 16u
wie Yasmine Smedts volgde vele specialisatieopleidingen en deelt haar kennis, kunde en creativiteit als modeleerkracht aan Crescendo CVO. Haar ontwerpen zijn terug te vinden in 'Het grote naaiboek' en het boek 'Inspiratie voor creatie'.
Anke Apers behaalde haar diploma van de lerarenopleiding Mode in 2010. Daarnaast heeft ze het diploma Modiste en volgde ze verschillende cursussen lederbewerking.

hoeden maken
waar Modeatelier (2e verdieping, lokaal 272)
wat Demonstratie van vakvrouw en cursisten hoe je hoeden in stro en vilt op houten mallen mouleert.
wanneer
Demonstratie 1: van 11u tot 12u.
Demonstratie 2: van 13u tot 14u.
wie Martine Verstraeten is zelfstandig vakvrouw en werkt als leerkracht in het volwassenenonderwijs. Als gediplomeerd modiste startte ze in 1999 een hoedenatelier aan huis. In 2009 opende ze haar eerste hoedenwinkel in het centrum van Haacht waarna ze in 2013 haar tweede winkel met bijhorend atelier opende.

www.hoeden-martineverstraeten.be

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy

[cs_content_seo]#mc_embed_signup{background:#4C5553; clear:left; font:14px calibri; width:100%;} /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */ SNEL NAAR OpleidingenInschrijvenVoor de cursistCrescendo CVOContact   FAQKwaliteitsontwikkelingPersVacaturesSmartschool VESTIGINGEN Baal DuisburgEverbergHeist-op-den-bergHoeilaartKeerbergenKraainemLier Mechelen Overijse Sterrebeek Tervuren Tremelo Vilvoorde Wezembeek-Oppem Zaventem Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy[/cs_content_seo]