Opleidingscheques

Principe

Sinds 1 september 2003 kunnen alle werknemers, die wonen in Vlaanderen of in het Brussels gewest, gebruik maken van de opleidingscheques van de Vlaamse overheid. Voor elke opleiding (bij een erkende opleidingsverstrekker!) die je met opleidingscheques betaalt, past de Vlaamse overheid per cheque de helft bij. Per kalenderjaar kan je maximaal voor 250 euro opleidingscheques aankopen. Met de cheques kan je een opleiding, een loopbaanadvies of een competentiemeting betalen. Crescendo CVO is een instelling die erkend wordt in Vlaanderen en waar je de opleidingen met deze cheques kan betalen.

Let op: je kan pas opleidingscheques indienen wanneer de cursussen effectief doorgaan.

Procedure tot aanvraag

Via onze secretariaatsmedewerkers kom je te weten voor welk bedrag je opleidingscheques kunt aanvragen. De cheques kunnen aangevraagd worden tot 2 maanden na de start van een opleiding of het afleggen van een examen of test.

Hoe aanvragen ?

Via de VDAB-website
Beschik je over internet, dan is dit de meest snelle en eenvoudige manier om deze te bestellen. Via een toepassing dien je enkele eenvoudige vragen te beantwoorden en kun jij je aanvraag activeren en laten registreren. Log in met je rijksregisternummer. Dit nummer vind je terug op je SIS-kaart. Ga naar de VDAB-toepassing.

Telefonisch via 0800 30 700
Beschik je niet over een internettoegang, niet getreurd. Via het oude vertrouwde telefoonnet kun je van 's morgens 8 uur tot 20 uur een beroep doen op ervaren medewerkers die je wegwijs zullen maken in de af te werken procedure, bel hiervoor naar 070 345 000.

Verdere afhandeling

Bevestiging van de aanvraag
Voor de uitgifte van de cheques heeft de VDAB een overeenkomst met de firma Accor. Deze zal je via een brief laten weten dat de aanvraag ontvangen werd en het bedrag dat je dient te betalen voor het volgen van de opleiding. Stort zo snel als mogelijk dit bedrag en binnen de 14 kalenderdagen ontvang je dan de opleidingscheques.

Officiƫle website opleidingscheques

De hierboven uitgelegde procedure is slechts een officieuze weergave van onze dagelijkse ervaringen. De officiƫle procedure tot aanvraag van opleidingscheques vind je op de site van de VDAB.

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy

[cs_content_seo]#mc_embed_signup{background:#4C5553; clear:left; font:14px calibri; width:100%;} /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */ SNEL NAAR OpleidingenInschrijvenVoor de cursistCrescendo CVOContact   FAQKwaliteitsontwikkelingPersVacaturesSmartschool VESTIGINGEN Baal DuisburgEverbergHeist-op-den-bergHoeilaartKeerbergenKraainemLier Mechelen Overijse Sterrebeek Tervuren Tremelo Vilvoorde Wezembeek-Oppem Zaventem Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy[/cs_content_seo]