Image

Specialisatiemodule Portretfotografie

Je wordt ondergedompeld in de wereld van de portretfotografie. Deze module wordt uitgevoerd in de vorm van een atelieropstelling. Bij de aanvang van elk onderdeel ontvang je de nodige theoretische omkadering en zet je in groep de eerste pasjes in de praktische uitvoering ervan. Vervolgens neem jij de touwtjes in handen en werk je, in kleine groepjes, aan de individuele uitvoering van elke opdracht.

De leerkracht is steeds beschikbaar in de rol van coach. De ervaring die je opbouwt met behulp van technieken en opstellingen in de fotostudio én met beschikbaar licht op locatie, pas je uiteindelijk toe op een persoonlijke wijze in je eindwerk.

Door in kleine groepjes te werken kan je je collega-cursisten inzetten als tijdelijk model, maar het wordt eveneens sterk aangemoedigd om zelf modellen mee te brengen: op die manier gaat je leercurve steil omhoog én plezier je mensen uit je omgeving door ze een onvergetelijk portret te bezorgen.

Je kennis van en ervaring met camera, objectief en studiomateriaal krijgen een ware boost: het nauwgezet toepassen van camera-instellingen en belichtingstechnieken wordt een basisvereiste. Tot slot perfectioneer je de afwerking van je foto’s met fotografische bewerkingstechnieken, waarbij per opdracht een aantal concrete werkwijzes worden aangereikt. Van de 16 lesmomenten gaan de meeste ’s avonds door, ongeveer 1/3 van de lessen wordt overdag gepland. Op deze manier kan er optimaal gebruik gemaakt worden van daglicht: een essentiële vereiste voor portretfotografie bij beschikbaar licht. Op deze manier kan er optimaal gebruik gemaakt worden van daglicht: een essentiële vereiste voor portretfotografie bij beschikbaar licht.

Klik hier voor het uurrooster. 

tarieven

Inschrijving module "Specialisatiemodule Portretfotografie"
€90.00

Niet inbegrepen:
de kostprijs van de cursushandleiding
de kostprijs van 2 foto-afdrukken (40 x 50 cm)

voorkennis

Het is sterk aan te raden dat je de competenties van de basismodule Digitale Fotografie 3 verworven hebt.

vereisten

Een camera van het type DSLR of MIL met ingebouwde flits of afzonderlijke reportageflits.

Een lichtsterke (f/1.4-2.0) standaard-/portretlens (35-50 mm voor crop-camera’s, 50-85 mm voor full frame camera’s) is een duidelijke meerwaarde.

Het Adobe fotografielidmaatschap: Lr CC en Ps CC.

Voor een meer gedetailleerd overzicht van de vereisten waaraan de camera moet voldoen, kan je vooraf terecht bij het secretariaat of tijdens de eerste les bij de leerkracht.

contact

Mechelen
Thomas Schuermans
thomas.schuermans@cvo-crescendo.be

Heist-op-den-Berg
Sonia De Keersmaecker
sonia.dekeersmaecker@crescendo-cvo.be

Lier
Evy Maes
evy.maes@crescendo-cvo.be

Uurrooster

Heist

Mechelen

Liever iets anders?

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy

[cs_content_seo]#mc_embed_signup{background:#4C5553; clear:left; font:14px calibri; width:100%;} /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */ SNEL NAAR OpleidingenInschrijvenVoor de cursistCrescendo CVOContact   FAQKwaliteitsontwikkelingPersVacaturesSmartschool VESTIGINGEN Baal DuisburgEverbergHeist-op-den-bergHoeilaartKeerbergenKraainemLier Mechelen Overijse Sterrebeek Tervuren Tremelo Vilvoorde Wezembeek-Oppem Zaventem Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy[/cs_content_seo]