Image

Specialisatiemodule Reportage -en Straatfotografie

Het vertellen van verhalen is het centrale concept waar alles in deze module rond draait. Deze module wordt uitgevoerd in de vorm van een atelieropstelling. Nadat je bij de aanvang van elk onderdeel de nodige theoretische omkadering hebt ontvangen, neem je zelf de touwtjes in handen en werk je via een aantal deelopdrachten naar de individuele uitvoering van je eindwerk toe. De leerkracht is steeds beschikbaar in de rol van coach. Zowel op inhoudelijk als op technisch vlak leer je foto’s kritisch te analyseren en geslaagde van minder geslaagde reportagebeelden te onderscheiden.

Stapsgewijs leer je ‘kijken’, ontdek je onderwerpen in je onmiddellijke omgeving en kom je tot het kiezen van een reportagethema.

Vervolgens ontdek je de LIFE-formule en leer je een thema met een grote visuele, emotionele en technische verscheidenheid, maar tegelijkertijd gestructureerd, in beeld te brengen. Je kennis van en ervaring met camera, objectief, flits en statief krijgen een ware boost: het nauwgezet toepassen van camera-instellingen en belichtingstechnieken wordt een basisvereiste.

Tot slot perfectioneer je de afwerking van je foto’s met fotografische bewerkingstechnieken, waarbij een aantal concrete werkwijzes worden aangereikt.Van de 16 lesmomenten gaan de meeste ’s avonds door, ongeveer 1/3 van de lessen wordt overdag gepland. Op deze manier kan er optimaal gebruik gemaakt worden van daglicht: een essentiële vereiste voor reportage- en straatfotografie.

Klik hier voor het uurrooster. 

tarieven

Inschrijving module "Specialisatiemodule Reportage -en Straatfotografie"
€90.00

Niet inbegrepen:
de kostprijs van de cursushandleiding en de kostprijs van de afgedrukte eindproef in de vorm van een boekwerkje en één foto-afdruk (20 x 30 cm).

voorkennis

Het is sterk aan te raden dat je de competenties van de basismodule Digitale Fotografie 3 verworven hebt.

Je bent minstens geslaagd voor de basismodule Digitale Fotografie 2 of gelijkwaardig via ingangsproef.

vereisten

Een camera van het type DSLR of MIL met ingebouwde flits of afzonderlijke reportageflits.

Een stabiel, driebenig statief. Voor een meer gedetailleerd overzicht van de vereisten waaraan de camera en/of het statief moeten voldoen, kan je vooraf terecht bij het secretariaat of tijdens de eerste les bij de leerkracht.

Het Adobe fotografielidmaatschap: Lr CC en Ps CC..

contact

Mechelen
Ikrame El Nassire
ikrame.el.nassire@cvo-crescendo.be

Heist-op-den-Berg
Sonia De Keersmaecker
ikrame.el.nassire@cvo-crescendo.be

Lier
Evy Maes
evy.maes@cvo-crescendo.be

Uurrooster

Liever iets anders?

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@cvo-crescendo.be | +32 15 41 30 45 | © 2019 Crescendo CVO - Privacy