Image

Webdesign met WordPress 1

WordPress is op dit moment het meest populaire, het meest gebruiksvriendelijke en bovendien gratis programma om websites te maken. Zo kunnen mensen met minder technische kennis via dit Content Management Systeem (kortweg CMS) in een mum van tijd een eigen website of blog aanmaken die er niet alleen professioneel uitziet, maar ook aanpasbaar is volgens eigen behoefte. Een CMS als WordPress kun je het best vergelijken met een bouwdoos. Je start met een basispakket en dit kun je onbeperkt uitbreiden.

In deze module leer je:

  • een website installeren, teksten en afbeeldingen invoeren en zorgen voor een goede opbouw en structuur van de website
  • plug-ins installeren en er mee werken. Met het enorme aanbod aan plug-ins pas je je website volledig aan naar je eigen wensen. In deze module installeren we onder andere een contactformulier met een extra beveiliging, een fotogalerij, een back-up systeem, ….
  • voor de lay-out van je website kun je op zoek naar de vele thema’s waarover WordPress beschikt en die vrij te verkrijgen zijn op internet
  •  technieken en terminologieën die eigen zijn aan websites. Je leert wat een webserver is, een domeinnaam en webhosting, hoe je een website online plaatst via FTP én via een automatisch systeem, werken met databanken, metatags, …

Vervolgmodule: Webdesign met Wordpress 2

In de tweede module wordt dieper ingegaan op het aanpassen van een thema door gebruik te maken van een subthema en eenvoudige code. Ook meertaligheid komt aan bod.

Traject Webcontent

Deze module is het eerste deel van de vier modules uit het traject Webcontent, dat sinds enkele jaren in voege is via nieuwe opleidingsprofielen. Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat. Het vervolmaken van alle modules leidt tot het certificaat Webcontent.

Klik hier voor de uurroosters per lesplaats.

tarieven

Inschrijving module "Een eenvoudige webomgeving maken"
€90.00

Daarbij komt een beperkt bedrag voor verplicht leermateriaal.

voorkennis

“Aan de slag met ICT” en “E-communicatie, internet en online diensten” of slagen in de vrijstellingsproef .

contact

MECHELEN
Ikrame El Nassire
ikrame.el.nassire@cvo-crescendo.be

HEIST
Sonia De Keersmaecker
sonia.dekeersmaecker@cvo-crescendo.be

TERVUREN - HOEILAART
info.tervuren@cvo-crescendo.be

ZAVENTEM
Kevin Heyse
kevin.heyse@cvo-crescendo.be

Uurrooster

Liever iets anders?

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@cvo-crescendo.be | +32 15 41 30 45 | © 2019 Crescendo CVO - Privacy