Image

NT2 voor doven en slechthorenden Breakthrough 1.1

Cursisten leren in Vlaamse Gebarentaal communiceren in deze NT2-klas én lezen en schrijven in het Nederlands. Onze lerares is tolk Vlaamse Gebarentaal. Zij spreekt en maakt gebaren tegelijk. Ze krijgt ook hulp van vrijwilligers die Gebarentaal spreken om beter op maat te werken en meer individuele begeleiding te bieden.

Als je hulp wilt bij je zoektocht naar een taalstage, vrijwilligerswerk of vragen hebt in verband met het volgen van een opleiding of na je NT2 module graag verder wilt studeren, kan je een afspraak maken met de trajectbegeleider. Dat kan je doen door contact op te nemen met Leentje Eeckhout.

Klik hier voor de uurroosters per lesplaats.

tarieven

Inschrijving Breakthrough
€ 72.00

voorkennis

Er zitten zowel laag- als hooggeschoolden en zowel doven als slechthorenden in de groep. Sommige cursisten kunnen een beetje spreken, anderen helemaal niet. Bij het begin van de cursus kent nog niet iedereen een gebarentaal, maar ook slechthorenden leren zich beter uit te drukken door de Vlaamse Gebarentaal te leren.

contact

MECHELEN
Leentje Eeckhout
Leentje.eeckhout@crescendo-cvo.be

Image

Wat leer je? 

De cursisten maken voorbereidende oefeningen (bijv. op Latijns schrift), volgen 1.1 (Breakthrough) of 1.2 (Waystage). Ze werken vooral in groepjes, volgens hun niveau en noden. Er wordt met oefeningen van de gewone NT2-modules gewerkt, maar ook met materiaal dat ontwikkeld is voor alfa-cursisten in de basiseducatie, en met overzichtsbladen met afbeeldingen van de gebaren.

Voor het gedeelte Maatschappelijke Oriëntatie (MO) wordt er gewerkt met lesmateriaal op maat.

Image

Uurrooster

Liever iets anders?

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy

[cs_content_seo]#mc_embed_signup{background:#4C5553; clear:left; font:14px calibri; width:100%;} /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */ SNEL NAAR OpleidingenInschrijvenVoor de cursistCrescendo CVOContact   FAQKwaliteitsontwikkelingPersVacaturesSmartschool VESTIGINGEN Baal DuisburgEverbergHeist-op-den-bergHoeilaartKeerbergenKraainemLier Mechelen Overijse Sterrebeek Tervuren Tremelo Vilvoorde Wezembeek-Oppem Zaventem Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy[/cs_content_seo]