Image

Word ondernemer in hart en nieren

De opleiding Ondernemerschap laat je inzicht verwerven in de vele aspecten van het ondernemerschap. Je verwerft de competenties die je nodig hebt om je eigen zaak op te starten of te optimaliseren: sociaal statuut, risicobeheersing, contracten en verzekeringen, handelsdocumenten, kredietverlening en overheidssteun, BTW, betalingsmogelijkheden, boekhouding, kostprijs- en omzetberekening, fiscaliteit, netwerking, marketing en e-commerce, etc.

Als startende ondernemer heb je het erg druk. Daarom bieden we de opleiding aan in een traject met maar een avond per week les. Daarenboven kun je met je medecursisten netwerken. En een deel van de kennis verwerf je online en met afstandsonderwijs. Daarenboven kun je vrijstellingen aanvragen voor kennis die je verworven hebt.

In de opleiding die eind januari start, krijgen de jongeren met ondernemersambitie speciale aandacht en coaching. Hiervoor werken we samen met J@M en met 'haven'.

Voor de volledige opleiding betaal je 240 euro inschrijfgeld en een beperkt bedrag voor studiemateriaal. Wie in het laatste of voorlaatste jaar van het secundair onderwijs zit, volgt de opleiding zonder inschrijfgeld te betalen!

Schrijf je nu alvast in, want het aantal deelnemers voor de februari opleiding is beperkt!

WAAR

Mechelen campus Vaartdijk

CONTACT

Carla Goossens (secretariaat Mechelen)
carla.goossens@crescendo-cvo.be

CERTIFICAAT

‘Een klassiek’ examen is er niet. Je bewijst telkens met een opdracht dat je de leerstof onder de knie hebt.

Na elk onderdeel van de opleiding krijg je een deelcertificaat. Een officieel certificaat verwerf je, nadat je alle onderdelen met succes gevolgd hebt.

Een modulair aanbod op jouw maat

Crescendo CVO biedt verschillende modules op maat aan. Of je nu een absolute beginner of juist helemaal ervaren bent, we hebben voor jou de ideale module. Deze modules worden gegeven door gedreven leerkrachten die jou alle kneepjes van het vak leren. Neem dus gerust een kijkje!

Image

De lessen gaan door op donderdagavond van 18u - 20u30. De opleiding loopt door over twee semesters. Inschrijven kan nog tot eind februari!

Deze thema's komen aan bod

Opstart van de onderneming
Test je ondernemersvaardigheden! Leer het netwerk van ondernemers in je regio kennen. Leer hoe je een bedrijf opstart.

Juridische aspecten van ondernemen
Sectorspecifieke regelgevingen en vergunningen. Sociaal statuut. Fiscaliteit. Contracten en verzekeringen. BTW.

Boekhouding en economische aspecten
Risicobeheersing. Kredietverlening en overheidssteun. Betalingsmogelijkheden. Inzichten in boekhouden en in kostprijs- en omzetberekening.

Marketing en communicatie
Inzichten in marketing en e-commerce. Communicatie en netwerking.

Image

JOUW TOEKOMST!

Nog niet klaar met studeren?
Deze opleiding kun je aanvullen met een heleboel interessante vervolgopleidingen.

Wil je je eigen detailhandelszaak opstarten? Volg een cursus MeubelmakerJuwelen makenHandtassen maken of Hoeden maken en start je eigen winkeltje of webshop! 
Breid je liever je ICT-kennis uit? Scroll eens door onze modules Informatica om je e-commerce skills te verbeteren. 
Met dit certificaat zien ze je in de bedrijfswereld graag komen. Je hebt een waaier aan ondernemerskennis- en vaardigheden opgebouwd om meteen aan de slag te gaan.

Carrièremogelijkheden
Bij Crescendo CVO staat jouw toekomst centraal. Deze opleiding biedt je een mooi toekomstperspectief:

Met je opleiding Ondernemerschap heb je een stevige basis om in Vlaanderen te ondernemen. Wil je je vestigen in Brussel of het Waals Gewest? Dan heb je een attest Bedrijfsbeheer nodig. De opleiding Ondernemerschap bereidt je goed voor op dat examen.

Partners
Voor deze opleiding werkt Crescendo samen met MicroStart, Stad Mechelen, J@M en Haven.

Stad Mechelen zet sterk in op ondernemen en heeft een aantal projecten om ondernemerschap te ondersteunen. De deelnemers aan de opleiding krijgen toelichting bij deze projecten. Ze kunnen er onder bepaalde voorwaarden ook aan deelnemen. Als partner in het stedelijk netwerk Ondernemen staat Crescendo CVO op de eerste rij om met zijn cursisten aan nieuwe initiatieven en ontwikkelingen in ondernemerschap te kunnen deelnemen. MicroStart is een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk. Volgens MicroStart heeft iedereen, los van inkomen, opleiding of herkomst, een onvervreemdbaar recht op economisch initiatief. Deze organisatie heeft veel ervaring met het coachen van startende ondernemers: deze coaching gebeurt door ervaren ondernemers en adviseurs van ondernemingen. MicroStart is ook verlener van kleine kredieten aan wie moeilijk startkapitaal vindt.

Liever iets anders?

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy

[cs_content_seo]#mc_embed_signup{background:#4C5553; clear:left; font:14px calibri; width:100%;} /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */ SNEL NAAR OpleidingenInschrijvenVoor de cursistCrescendo CVOContact   FAQKwaliteitsontwikkelingPersVacaturesSmartschool VESTIGINGEN Baal DuisburgEverbergHeist-op-den-bergHoeilaartKeerbergenKraainemLier Mechelen Overijse Sterrebeek Tervuren Tremelo Vilvoorde Wezembeek-Oppem Zaventem Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy[/cs_content_seo]