Image

Verzeker jouw plaats op de arbeidsmarkt!

Een vrachtwagenchauffeur bestuurt, volledig autonoom, op eigen verantwoordelijkheid, een zwaar en omvangrijk wegvoertuig (een vrachtwagen met of zonder aanhanger of een trekker met oplegger), geschikt voor goederenvervoer, op de openbare weg. Zijn of haar taak bestaat erin het hem of haar toevertrouwde product in alle veiligheid en op tijd bij de bestemmeling af te leveren. Hij of zij verzekert het basisonderhoud van het voertuig en hij of zij kan bij het laden en lossen der goederen betrokken worden.

Kom naar het infomoment op 27/08 en ontdek alles over de opleiding! Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar Cindy Moons.

WAAR

Mechelen campus Vaartdijk (theorielessen)
De praktijklessen gaan door op een oefenterrein in Terhagen of Peutie.

CONTACT

Cindy Moons (secretariaat Mechelen)
cindy.moons@cvo-crescendo.be

CERTIFICAAT

Indien je alle modules van de opleiding Vrachtwagenchauffeur hebt doorlopen, heb je:

  • het certificaat van de beroepsopleiding Vrachtwagenchauffeur en een vakbekwaamheidsattest als vrachtwagenchauffeur
  • het ADR-attest categorie I, anders dan in tanks
  • het rijbewijs C + E

Vrachtwagenchauffeur is een diplomagerichte opleiding die in combinatie met de algemeen aanvullende vorming (AAV) leidt tot een diploma secundair onderwijs.

VEREISTEN

Om te kunnen inschrijven in de opleiding Vrachtwagenchauffeur moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B. Om een vrachtwagen te mogen besturen heb je een attest van medische geschiktheid nodig. Om dit attest te bekomen moet je een oogonderzoek ondergaan bij een oogarts gevolgd door een medische keuring. Je dient zo snel mogelijk over dit attest te beschikken (ten laatste op de dag van de aanvang van de lessen). Voor informatie hierover kan je terecht op het secretariaat.

De totale kostprijs voor de opleiding bedraagt  € 1600 (€ 840 inschrijvingsgeld en € 770 voor het cursusmateriaal en de verbruiksgoederen (benzine). Wie echter meteen voor de volledige opleiding inschrijft betaalt slechts € 600 inschrijvingsgeld. Dus in totaal € 1370 in plaats van € 1600.

Onder bepaalde voorwaarden kan je na het slagen in de volledige opleiding een financiële tussenkomst krijgen van het Sociaal Fonds Transport en Logistiek indien je binnen het jaar in de sector tewerkgesteld bent. Meer info vind je op de website van SFTL (http://www.sftl.be/nl/home/). Deze financiële tussen komst heeft betrekking op

  • de opleidingskost (inschrijvingsgeld en gebruiksvergoeding)
  • de kost van de examens voor het behalen van het rijbewijs en/ of het behalen van de basiskwalificatie Vakbekwaamheid C
  • de kost van het HDR-(her-examen)
  • de kost van het medisch rijgeschiktheidsattest
  • de kost van de bestuurderskaart

De examens worden afgenomen door een extern erkend examencentrum. De kost van deze examens is niet in de hierboven vermelde prijs inbegrepen.

Een lijst met de kostprijs van de externe examens kan je bekomen op het secretariaat.

Een modulair aanbod op jouw maat

Crescendo CVO biedt verschillende modules op maat aan. Of je nu een absolute beginner of juist helemaal ervaren bent, we hebben voor jou de ideale module. Deze modules worden gegeven door gedreven leerkrachten die jou alle kneepjes van het vak leren. Neem dus gerust een kijkje en kies de module die bij jou past!

Image

De theorielessen vinden plaats op maandag-, dinsdag- en donderdagavond en starten op 9 september. Praktijklessen gaan door op zaterdag en starten op 14 september.

Deze thema's komen aan bod

Je leert het beroep van vrachtwagenchauffeur. Je leert de basisvaardigheden en technieken  met betrekking tot het controleren voor vertrek, het toezicht houden op laden en lossen van goederen, het vervoeren van goederen, het onderhouden van het voertuig en zijn toebehoren, het uitvoeren van administratieve taken en het optreden bij ongevallen.

Image

JOUW TOEKOMST!

Nog niet klaar met studeren?

Deze opleiding kan aangevuld worden met een heleboel leuke vervolgopleidingen.

Wil je je horizon in de wereld van transport en logistiek verder verbreden? Dan kan je bij ons de opleiding Transport- en Logistiek Medewerker volgen!

Carrièremogelijkheden

Bij Crescendo CVO staat jouw toekomst centraal. Deze opleiding biedt je een mooi toekomstperspectief:

Slaag je voor deze opleiding dan is een plaats op de arbeidsmarkt verzekerd. Vrachtwagenchauffeur prijkt momenteel bovenaan de lijst met knelpuntberoepen.

Liever iets anders?

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@cvo-crescendo.be | +32 15 41 30 45 | © 2019 Crescendo CVO - Privacy