Image

Aangepast koken

 

In de module "aangepast koken" leer je over zoutarm, suikerarm, vetarm, vegetarisch, .. criteria die het aanpassen van het menu bepalen. Maatschappelijke trends en doelgroep vragen voor een aanpassing bij de uitwerking van bereidingen, gerechten en menu’s. Je maakt hierbij gebruik van diverse kooktechnieken.

Op het einde van de module "aangepast koken" kan je:

  • voedingsmiddelen verantwoord kiezen
  • kenmerken van de te verwerken grondstoffen, zoals de herkomst, voedingswaarde, verteerbaarheid, gebruik, soorten bewaring korte en lange termijn benoemen
  • met een voedingsmiddelentabel werken
  • vervangproducten benoemen en gebruiken
  • vis reinigen
  • een eenvoudig dagmenu opstellen rekening houdend met prijs, seizoen en voedingswaarde
  • een bestaand recept aan een dieet aanpassen
  • een werkplan volgen
  • de ingrediënten in de juiste volgorde verwerken
  • verse kruiden gebruiken
  • soepen bereiden
  • bouillon trekken
  • salades bereiden
  • groentegerechten bereiden
  • fruitgerechten bereiden
  • aardappelgerechten bereiden
  • rijstgerechten bereiden
  • pastagerechten bereiden
  • sausen die bij het gerecht passen, bereiden
  • desserten bereiden
  • een eenvoudige dagschotel bereiden
  • koude schotels bereiden
  • mousses bereiden
  • gerechten op smaak brengen
  • de veiligheids-, milieu- en hygiëneregels in acht te nemen conform de wettelijke bepalingen

tarieven

Inschrijving "aangepast koken"
€ 120.00

Schrijf je in voor alle modules van de opleiding dan betaal je voor het 1ste semester € 300,00, voor het 2de semester € 120,00 (exclusief het ingrediëntengeld voor de modules koken).

voorkennis

De module Basis koken al gevolgd hebben of door middel van een instapproef tijdens de eerste les bewijzen dat je de basiscompetenties al beheerst.

Adviesniveau Nederlands: 2.2 behaald

contact

ZAVENTEM

Kevin Heyse
info.zaventem@cvo-crescendo.be

Liever iets anders?

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@cvo-crescendo.be | +32 15 41 30 45 | © 2019 Crescendo CVO - Privacy