Image

Basis koken

 

In de module "basis koken" leer je elementaire kooktechnieken uitvoeren. Je bereidt gerechten uit de dagelijkse keuken.

Op het einde van de module "basis koken" kan je:

    • keukenuitrusting, klein materieel en toestellen benoemen, gebruiken en onderhouden
    • voedingsmiddelen verantwoord kiezen, onder meer met inachtneming van hoeveelheid, seizoen en prijs
    • kenmerken van de te verwerken grondstoffen zoals de herkomst, voedingswaarde, verteerbaarheid, gebruik, soorten bewaring korte en lange termijn, benoemen
    • de actieve voedingsdriehoek gebruiken
    • groenten en fruit reinigen, versnijden en bereiden
    • vlees, gevogelte en vis panklaar maken
    • schaal- en schelpdieren reinigen
    • basisversnijdingen met vlees en vis uitvoeren
    • basiskooktechnieken situeren en uitvoeren, met name koken, braden, stoven, onder meer met toepassing op groente, aardappelen, deegwaren en rijst
    • kruiden gebruiken
    • aardappelen, rijst en deegwaren bereiden
    • de veiligheids-, milieu- en hygiëneregels in acht nemen conform de wettelijke bepalingen

Klik hier voor de uurroosters per lesplaats.

tarieven

Inschrijving "basis koken"
€ 120.00

Ingrediëntengeld
€10.00 per les

Schrijf je in voor alle modules van de opleiding dan betaal je voor het 1ste semester € 300,00, voor het 2de semester € 120,00 (exclusief het ingrediëntengeld voor de modules koken).

voorkennis


Geen voorkennis vereist.

Adviesniveau Nederlands: 2.2 behaald

contact

ZAVENTEM

Kevin Heyse
info.zaventem@cvo-crescendo.be

Uurrooster

Liever iets anders?

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@cvo-crescendo.be | +32 15 41 30 45 | © 2019 Crescendo CVO - Privacy