Image

Word volwaardig schoonheidsspecialist

Als schoonheidsspecialist ben je een expert in het toepassen van schoonheidsbehandelingen op gelaat, handen, voeten en lichaam. Je geeft daarnaast ook advies over een goede verzorging van het lichaam en over de producten die klanten daarvoor het beste kunnen gebruiken. Je kan ook een administratie bijhouden, doet verkoopactiviteiten, houdt het schoonheidsinstituut schoon en op orde, reinigt en ontsmet het materiaal. Je neemt initiatief om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in de sector en werkt mee aan welzijn op het werk.

De opleiding Schoonheidsspecialist is uitgewerkt in 4 clusters: Handverzorging, Voetverzorging, Gelaatsverzorging en Lichaamsverzorging, samen goed voor 1160 lestijden. Jaarlijks bieden wij een aantal modules uit verschillende clusters aan.

WAAR

Lier campus Louis Zimmer

CONTACT

Sven Van Steenwegen
sven.van.steenwegen@crescendo-cvo.be

CERTIFICAAT

Voltooi je de opleiding Schoonheidsspecialist met succes, dan behaal je het certificaat Schoonheidsspecialist. Slaag je voor een module, dan ontvang je hiervan een deelcertificaat. Het certificaat Schoonheidsspecialist leidt in combinatie met het certificaat AAV (Aanvullende algemene vorming) tot het diploma secundair onderwijs.

Een modulair aanbod op jouw maat

Crescendo CVO biedt verschillende modules op maat aan. Of je nu een absolute beginner of juist helemaal ervaren bent, we hebben voor jou de ideale module. Deze modules worden gegeven door gedreven leerkrachten die jou alle kneepjes van het vak leren. Neem dus gerust een kijkje en kies de module die bij jou past!

Image

Deze thema's komen aan bod

De basis
Je leert schoonheidsbehandelingen uitvoeren aan gelaat, handen en voeten en lichaam en hiervoor het gepaste materiaal en producten voorzien en correct gebruiken.

Administratie en beheer
Je leert schoonheidsproducten verkopen, administratie doen, samenwerken met collega's en instaan voor hygiëne en netheid op de werkvloer.

Groeien in je beroep
Je leert je eigen deskundigheid opbouwen.

Image

JOUW TOEKOMST!

Nog niet klaar met studeren?

Deze opleiding kan aangevuld worden met een heleboel leuke vervolgopleidingen.

Ben je geboeid door de schoonheidssector? Bekijk dan zeker ons uitgebreid aanbod aan opleidingen, zoals Nagelstylist, Voetverzorger, ... 
Wil je liever aan de slag in de commerciële schoonheidssector of met e-commerce, kies dan voor de opleiding Polyvalent verkoper.
Ambities om een eigen studio of salon te openen? Dan kom je een hele eind met onze nieuwe opleiding Ondernemerschap!

Carrièremogelijkheden

Bij Crescendo CVO staat jouw toekomst centraal. Deze opleiding biedt je een mooi toekomstperspectief:

Je werkt in schoonheidsinstituten, welnesscentra, medisch-sociale instellingen of op zelfstandige basis. Je komt in contact met klanten, patiënten en verzorgende teams. Soms maak je verplaatsingen (huis van de klant, medische dienst, bejaardentehuis, ...). Je werk varieert naargelang de prestatie (schoonheidsverzorging, cosmetica, manicure, ...) en de plaats van de prestatie (instituut, thuis, ...). Je werkt soms tijdens het weekend..

Liever iets anders?

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy

[cs_content_seo]#mc_embed_signup{background:#4C5553; clear:left; font:14px calibri; width:100%;} /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */ SNEL NAAR OpleidingenInschrijvenVoor de cursistCrescendo CVOContact   FAQKwaliteitsontwikkelingPersVacaturesSmartschool VESTIGINGEN Baal DuisburgEverbergHeist-op-den-bergHoeilaartKeerbergenKraainemLier Mechelen Overijse Sterrebeek Tervuren Tremelo Vilvoorde Wezembeek-Oppem Zaventem Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy[/cs_content_seo]