Image

Een veelzijdige en afwisselende job

Het verlies van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis in het leven van familie, vrienden en collega’s. Voor de uitvaart doen de nabestaanden een beroep op een gespecialiseerde onderneming.

De uitvaartorganisator krijgt vandaag de dag te maken met een veelheid aan wensen: crematie of niet? Burgerlijke of religieuze plechtigheid? Welke rouwrituelen? Dit betekent dat de uitvaartverantwoordelijke een ruime algemene culturele en een goede mensenkennis moet hebben en flexibel in de omgang moet zijn. Omgaan met rouwenden vereist een groot gevoel van medeleven. Tegelijk moet men stipt, nauwkeurig en zorgvuldig werken. De medewerker of assistent kan goed in team werken en zijn arbeidsuren flexibel bepalen.

De opleiding tot Uitvaartassistent duurt twee semesters. Na het eerste semester ben je uitvaartmedewerker. Tijdens dit semester volg je een avond per week les. Daarbij komen een aantal lessen online en in afstand en een deeltje werkplekleren en excursies. Tijdens het tweede semester word je opgeleid tot uitvaartassistent. Lessen op de campus (1 avond per week), afstands- en online leren en werkplekleren en excursies wisselen elkaar af. In deze opleiding is het aandeel leren op de werkvloer al groter dan in de opleiding tot Uitvaartmedewerker.

LAURA GETUIGT

Steeds meer jongeren kiezen voor een carrière in de uitvaartsector. Bekijk hieronder de getuigenis van cursist, Laura Fonteneau (22).

WAAR

Mechelen campus Vaartdijk
Tervuren campus Tervuren

CONTACT

Carla Goossens (secretariaat Mechelen)
carla.goossens@crescendo-cvo.be

CERTIFICAAT

Voltooi je de opleiding Uitrvaartassistent met succes, dan behaal je het certificaat Uitvaartassistent.
Slaag je voor het eerste semester, dan ontvang je het certificaat Uitvaartmedewerker.

Een modulair aanbod op jouw maat

Crescendo CVO biedt verschillende modules op maat aan. Of je nu een absolute beginner of juist helemaal ervaren bent, we hebben voor jou de ideale module. Deze modules worden gegeven door gedreven leerkrachten die jou alle kneepjes van het vak leren. Neem dus gerust een kijkje en kies de module die bij jou past!

Image

Uitvaartmedewerker (Tervuren) 

De opleiding Uitvaartmedewerker omvat drie modules. De lessen bestaan deels uit contactlessen en deels uit afstandslessen, excursies en gastcolleges.

Campus Tervuren 
Pater Dupierreuxlaan 1B

Maandagavond van 18u20 tot 21u40
Start: maandag 27 januari
Eind: maandag 29 juni

Uitvaartassistent (Mechelen)

De opleiding Uitvaartassistent omvat drie vervolgmodules. De lessen bestaan uit contactlessen en gastcolleges.

Campus Vaartdijk (Mechelen)
Vaartdijk 86

Dinsdagavond van 18u20 tot 21u40
Start: dinsdag 28 januari
Eind: dinsdag 30 juni

Wat leer je in deze opleiding?

Voor de uitvaart doen de nabestaanden een beroep op een gespecialiseerde onderneming. Die brengt alle formaliteiten in orde en organiseert een waardige begrafenis. Daar komt heel wat bij kijken: het contact met de nabestaanden, de aangifte van het overlijden, het vervoer van de overledene, de lichaamsverzorging, het kisten en het dragen van de kist of de crematie, het rouwdrukwerk, de uitvaartceremonie, etc. De taak van de uitvaartmedewerker en –assistent is dus veelzijdig, afwisselend en veeleisend. Crescendo CVO leidt je op tot een echte professional in het vak!

Image

JOUW TOEKOMST!

Carrièremogelijkheden

Bij Crescendo CVO staat jouw toekomst centraal.

Met het certificaat Uitvaartmedewerker (160 lestijden) ga je meestal in bijberoep of als vrijwilliger
aan de slag.
Met het certificaat Uitvaartassistent (220 lestijden + certificaat uitvaartmedewerker) bezit je de
kennis en vaardigheden om voltijds in een uitvaartbedrijf te werken.

Verdere studie

Crescendo CVO biedt tal van nuttige vervolgopleidingen aan:

  • Ondernemerschap: wil je je als zelfstandige vestigen? Dan kun je deze opleiding volgen.
  • Uitbreidingsmodules: Crescendo CVO biedt je tal van modules om verder te
    professionaliseren: vreemde talen, grafische technieken en ICT, etc.
  • Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Combineer deze opleiding dan met AAV
    (aanvullende algemene vorming) en behaal je diploma.

Liever iets anders?

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy

[cs_content_seo]#mc_embed_signup{background:#4C5553; clear:left; font:14px calibri; width:100%;} /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */ SNEL NAAR OpleidingenInschrijvenVoor de cursistCrescendo CVOContact   FAQKwaliteitsontwikkelingPersVacaturesSmartschool VESTIGINGEN Baal DuisburgEverbergHeist-op-den-bergHoeilaartKeerbergenKraainemLier Mechelen Overijse Sterrebeek Tervuren Tremelo Vilvoorde Wezembeek-Oppem Zaventem Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy[/cs_content_seo]