Image

De kunst van mooie en gezonde voeten

Als zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger geef je een basisverzorging en een aanvullende verzorging bij pijn of ongemak bij niet-risicovoeten door gebruik te maken van niet-invasieve technieken en remediërende producten en hulpmiddelen. Je staat in voor de eerstelijns voetverzorging en je bent een belangrijke schakel in de interdisciplinaire samenwerking met podologen, artsen, schoonheidsspecialisten, orthopedisch schoentechniekers, verpleegkundigen en mensen werkzaam in de thuiszorg. De term “gespecialiseerd” maakt een duidelijk onderscheid met voetverzorgingen die enkel het esthetische aspect behandelen. Als zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger tracht je door een juiste verzorging pijn te verminderen en te vermijden en voert de verzorgingen uit met oog voor het welzijn van de cliënt/patiënt en onder de gepaste hygiënische omstandigheden. Daarnaast beheer je jouw praktijk op commercieel gebied en handelt gericht om jouw cliënteel uit te bouwen en te behouden.

WAAR

Mechelen campus Wollemarkt

CONTACT

Thomas Schuermans
thomas.schuermans@crescendo-cvo.be

CERTIFICAAT

Voltooi je de opleiding Zelfstandig gespecialiseerd voetverzorgermet succes, dan behaal je het certificaat Zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger. Slaag je voor een module, dan ontvang je hiervan een deelcertificaat. Het certificaat Zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger leidt in combinatie met het certificaat AAV (Aanvullende algemene vorming) tot het diploma secundair onderwijs.

Een modulair aanbod op jouw maat

Crescendo CVO biedt verschillende modules op maat aan. Of je nu een absolute beginner of juist helemaal ervaren bent, we hebben voor jou de ideale module. Deze modules worden gegeven door gedreven leerkrachten die jou alle kneepjes van het vak leren. Neem dus gerust een kijkje en kies de module die bij jou past!

Image

In het "basis pakket voetverzorging" zitten de modules "Basiskennis voetverzorging", "Initiatie voet- en nagelverzorging" en "Elementaire voetverzorgingstechnieken".

Deze thema's komen aan bod

Verzorging
Je leert voetverzorgingsbehandelingen uitvoeren en aanvullende verzorging bij pijn of ongemak uitvoeren bij niet-risicovoeten.

Contacten onderhouden
Je leert communiceren met klanten en interdisciplinaire contacten onderhouden.

Administratie en beheer
Je leert schoonheidsproducten verkopen, administratie doen, samenwerken met collega's en instaan voor hygiëne en netheid op de werkvloer.

Groeien in je beroep
Je leert je eigen deskundigheid opbouwen.

Image

JOUW TOEKOMST!

Nog niet klaar met studeren?

Deze opleiding kan aangevuld worden met een heleboel leuke vervolgopleidingen.

Ben je geboeid door de schoonheidssector? Bekijk dan zeker ons uitgebreid aanbod aan opleidingen, zoals Schoonheidsspecialist, Nagelstylist, ... 
Wil je liever aan de slag in de commerciële schoonheidssector of met e-commerce, kies dan voor de opleiding Polyvalent verkoper.
Ambities om een eigen studio of salon te openen? Dan kom je een hele eind met onze nieuwe opleiding Ondernemerschap!

Carrièremogelijkheden

Bij Crescendo CVO staat jouw toekomst centraal. Deze opleiding biedt je een mooi toekomstperspectief:

De opleiding Zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger is een uitstekende keuze als je je als zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger wilt vestigen of als je aan het werk wilt binnen een team in een schoonheidsinstituut, wellnesscomplex of medisch-sociale instellingen zoals een ziekenhuis of zorgcentrum.
Omdat deze opleiding zo veel mogelijk praktisch wordt opgevat is deze ook voor hen die beroepshalve niet als gespecialiseerd voetverzorger aan de slag gaan uitermate toegankelijk en leerrijk.
Om een vlotte aansluiting tot de arbeidsmarkt te kunnen garanderen en de opgedane kennis in de praktijk te toetsen wordt de module Gespecialiseerde technieken voetverzorging deels in werkplekleren gegeven.

Liever iets anders?

Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy

[cs_content_seo]#mc_embed_signup{background:#4C5553; clear:left; font:14px calibri; width:100%;} /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */ SNEL NAAR OpleidingenInschrijvenVoor de cursistCrescendo CVOContact   FAQKwaliteitsontwikkelingPersVacaturesSmartschool VESTIGINGEN Baal DuisburgEverbergHeist-op-den-bergHoeilaartKeerbergenKraainemLier Mechelen Overijse Sterrebeek Tervuren Tremelo Vilvoorde Wezembeek-Oppem Zaventem Crescendo CVO | Vaartdijk 86 | 2800 Mechelen | info@crescendo-cvo.be | +32 15 41 30 45 | © 2020 Crescendo CVO - Privacy[/cs_content_seo]